Община Сливен

От 21 до 30 ноември е в ход третата кампания от акция „Зима"

------------------------------------
28.11.2018 / 14:12

От 19 до 25 ноември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на национална кампании „Зима”. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 1867 моторни превозни средства, и 1712 лица. Констатирани са 651 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 223 нарушения на скоростта.

Издадени са 220 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 178 фиша и са отнети 5 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 470 фиша. Актовете са 136.

Установени са 7 неправоспособни водачи. 3 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Четирима водачи са употребили наркотични вещества.

Отнети са шофьорски книжки за употреба на алкохол и наркотични вещества, 4 за нередовна застраховка Гражданска отговорност . Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 14.

През седмицата са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен и две в Нова Загора, 6 в рамките на акция „Зима” в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

 

От 21 ноември се провежда третата кампания в рамките на акция „Зима” – „Безопасно шофиране през зимата”. Водачите ще бъдат проверява основно за оборудването на автомобила за движение през зимата . От Пътна полиция напомнят, че грайферът на гумите трябва да бъде 4 мм и нагоре или подходящи за зимни условия. Ще се проверява за редовни документи, валидна застраховка Гражданска отговорност, употреба на алкохол, упойващи вещества и правоспособност.

Контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. Акцията ще продължи до 30 ноември.

В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев