Община Сливен

На 4 декември в Узунова къща ще бъде открита изложбата "Спомен за Даниела Ненчева"

------------------------------------
27.11.2018 / 19:40

На 4 декември 2018 г., в 17.30 ч., в Узунова къща /бул. "Цар Освободител" 13/ ще бъде открита изложбата "Спомен за Даниела Ненчева", организирана от близки приятели на художничката, със съдействието на Община Сливен и Художествена галерия "Димитър Добрович".

Избраната дата – 4 декември, не е случайна. Години наред Даниела Ненчева откриваше своите изложби на празника на Света Варвара и събираше приятели и почитатели на изкуството.

В Узунова къща ще бъдат подредени нейни творби, рисувани през годините и показващи различни периоди от творчеството й.

Организаторите изказват своята благодарност към всички близки и приятели на художничката, които са предоставили картини за изложбата.

Даниела Ненчева работи като учител в началото на професионалния си път. Дълги години е председател на дружеството на художниците в Сливен, а в края на житейския си път е директор на сливенската Художествена галерия "Димитър Добрович". Тя отвори вратите на галерията за изяви на млади художници, музиканти, певци, а и за най-малките - децата на Сливен. По нейна идея всяко лято Художествена галерия провежда лятна детска школа. Даниела Ненчева си отиде от този свят през есента на 2017 година.

Изложбата ще остане в галерията до 11 декември.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев