Община Сливен

Децата от Волейболен клуб "Сливен" с победа над "Левски"

------------------------------------
27.11.2018 / 15:19

С нас се свързаха родителите на децата от волейболен клуб „Сливен” за да ни уведомят , че на 25.11.2018г. (неделя) в Сливен са се провели две приятелски срещи – контроли между отборите на „ВК Сливен” и републиканския шампион „ Левски” на деца до 14г ., и друга среща с по- малките от същият тим. Наложило им се е да играят два мача с отбора на „Левски”, тъй като в турнира е бил поканен и отбора на „Арда” - Кърджали, който не е успял да присъства.

Мачовете са били изключително оспорвани, споделят родителите. В първия мач тима на ВК „Сливен” е надделял с 3:1 . Въпреки, че момчетата на Сливен са играли в един и същи състав, непосредствено след края на първия мач, след оспорвана битка от страна и на двата отбора, ВК „Сливен” е победил републиканския шампион с 3:2 .

Първоначално сливенските волейболисти са били поведени в резултата от талантливите момчета на „Левски „ с 0:2 , но в следващите два гейма те са изравнили резултата и в оспорвания, буквално точка за точка тайбрек с надделели.

Мачовете са организирани от ръководството на ВК „Сливен”.

На 08, 09 и 10 декември в Стара Загора ще се състои Регионално първенство, където очакванията на децата са да се класират и играят на финал, както и да затвърдят извоюваните от тях успехи през последните години.

Отборът от тази възрастова група са изцяло бивши ученици на 7-мо основно училище в гр. Сливен и са участвали на клубно ниво на редица републикански първенства.

Постиженията на отбора в тази възраст са: 3-то място на републиканското в Русе през 2015г.; Златни медалисти на регионалното републиканско в Стара Загора през 2016г.; участие през 2018 г. на финалите на Републиканско първенство в гр. Смолян и много други.

Въпреки тежкото финансово състояние на отбора родителите заявиха, че към настоящия момент събират средства и ще заведат децата си да вземат участие в Регионалното първенство в Стара Загора.

Горди от успехите на децата си, те ще продължават да ги подкрепят и да развяват сливенското знаме по волейболните зали на страната.

Браво деца! Сливен се гордее с вас!

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев