Община Сливен

Работодатели се срещнаха и разговаряха с ученици от Гимназията по туризъм

.........................................................
26.11.2018 / 16:59

В рамките на Европейската седмица на професионалните умения, работодатели от град Сливен проведоха учебни часове по професионално обучение с учениците от Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

Ученици от 12 клас посетиха Къщата на виното – винарска изба „Афузов“. Тук изслушаха беседа на тема “Определяне вкуса на виното и основните дискриптори на вкуса“, а под ръководството на опитните специалисти подредиха маса за дегустация и приложиха на практика уменията си за окачествяване на цвета и аромата на бели и червени вина. В края на срещата учениците предложиха подходящи асортименти към различните видове вина.

На гости на ученици от 11 клас бе Ивелина Сотирова – представител на туристическа агенция „Дорис“. Тя проведе виртуална разходка на учениците свързана с дейността на туроператора. Госпожа Сотирова разработи различни варианти на туристически пакети. Срещата се проведе в компютърния кабинет на гимназията.

Интерес предизвика среща проведена в залите на хотелски комплекс „Национал Палас“ с ученици от 9 клас. Г-н Бозуков, собственик на хотела, запозна учениците с основните функционални звена в хотела и връзките между тях.

Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм в Сливен, поддържа тесни връзки с работодатели от местния бизнес, защото те са нейни верни партньори в работата. "Сл. инфо"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев