Община Сливен

120 метра тиквеник приготвиха жителите на Коньово за традиционния Празник на тиквата

.........................................................
21.11.2018 / 15:00

Организатори бяха кметът на село Коньово Митко Симеонов и Пенсионерският клуб, а в приготовленията и поздравленията се включиха малките артисти от детската градина и певиците от формация „Тракийче“ при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с техните ръководители, членове на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1922“ и жители на селото. Вкусни тиквеници, сладкиши, торти, сладка и още много изкушения, подредени на изложбената маса, се бореха за награди в категориите „Най-вкусен тиквеник“, „Най-вкусно ястие с тиква“ и „Най-добра визия на ястие с тиква“.

Жури, водено от заместник-кмета на Община Нова Загора Светла Стоянова, и членове Мария Стефанова – секретар на Общината и кметовете на с. Каменово и с. Съдиево – Иванка Димова и Ленко Влаев след дегустация и горещи разисквания награди́ най-добрите изложбени експонати.

С топли думи към домакините и гостите на Празника на тиквата се обърна и кметът на Общината Николай Грозев.

„Радвам се, че този празник се случи отново. Виждам, колко много труд са положили жените и колко много вкусни и красиви неща са подредили пред нас. Това е традиция, която трябва да продължи, защото чрез традициите се запазва духът.“ Празникът на тиквата беше посветен на Деня на Християнското семейство.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев