Община Сливен

Откриха нелегален спирт в частен имот във вилната зона на Сливен

.........................................................
20.11.2018 / 12:35

Митнически служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас откриха 100 литра нелегален спирт в складово помещение на къща, намираща се в общ двор на частен имот с регистриран „казан“ за варене на ракия- специализиран малък обект за дестилиране /СМОД/.

 

Проверката в частния имот на територията на вилна зона край град Сливен е извършена от митническите служители на 16 ноември 2018 г. По време на проверката е установено, че обектът за дестилиране не е в работен режим. При оглед на прилежащите помещения на територията на същия имот, митническите служители откриват в складово помещение в жилищната сграда 10 пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с етилов алкохол. Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че безцветната течност в бутилките е с алкохолно съдържание 95 % vol. За алкохола не са представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. Акцизната стока е иззета. Взети са проби за лабораторен анализ. Предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

 

Други 81 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони, с характеристики на ракия, е иззет от митническите служители няколко дни по-рано, при проверка на 13 ноември 2018 г. на регистриран СМОД на територията на жилищен квартал в град Бургас. Алкохолът е открит в постройка до обекта за дестилиране, в същия частен имот. За алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по ЗАДС. По случая също предстои образуване на административнонаказателно производство.

 

Източник: "Бургас нюз"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев