Община Сливен

10 години от създаването си отбеляза Пенсионерски клуб „Доверие” в новозагорското село Любенова махала

.........................................................
20.11.2018 / 09:35

10 години от създаването си тържествено отбеляза, на 19 ноември, ПК „Доверие”, с. Любенова махала.

Сред приятелите и гостите, уважили празника на възрастните хора, бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметът Светла Стоянова, Станимира Кънчева – началник-отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” и представители на други клубове.

Всички бяха посрещнати, по стар български обичай, с питка и мед, за да им е сладък и щастлив животът. Тържеството бе открито от председателя на клуба Георги Рибов, който посочи ролята на ПК „Доверие” в живота на хората от третата възраст и пожела на всички здраве, дълголетие и хубави старини.

Той благодари на Община Нова Загора за уважението, съпричастността и отзивчивостта, с която възрастните хора в Любенова махала винаги са се ползвали. В емоционално наситена реч – кметът на селото Иван Иванов, разказа за трудното начало през 2008 г., когато е създаден клубът, за емоциите, търсенията и постоянния труд, положен от пенсионерите.

Г-н Иванов изрази своето удовлетворение, че изминалите 10 години са доказали, че учредяването на първия пенсионерски клуб в селата на община Нова Загора е действие, изпълнено със смисъл.

С топли думи към членовете на клуба се обърна кметът на община Нова Загора г-н Николай Грозев:

„С удоволствие поднасям своите поздравления и най-искрени благопожелания по повод Вашия юбилей, защото виждам, че сте едно голямо семейство. Приемете моето уважение и благодарност към Вас, хората, отгледали поколения граждани, които продължават да работят за благополучието на нашата община и държава. Бъдете здрави и щастливи, за да сте и занапред пример за всеотдайност, трудолюбие и отговорност”.

Той използва щастливия повод, за да връчи специален подарък с обещанието Общинското ръководство и Общинската администрация винаги да имат съпричастно отношение към клуба.

За да превърнат студения ноемврийски ден в един истински празник, членовете на ПК „Доверие” бяха подготвили богата музикална програма с участието на Певческата група към клуба и на техните гости от гр. Гълъбово.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев