Община Сливен

Ръководството на ОДМВР –Сливен провежда извънредни срещи с кметове на общинските центрове в област Сливен

------------------------------------
14.11.2018 / 20:30

Старши комисар Димитър Величков проведе днес извънредна среща с кмета на община Сливен по теми, свързани с режима на провеждането на масови мероприятия, тяхната охрана и организацията на движението. Участие в срещата взеха началникът на РУ-Сливен главен инспектор Димитър Кикьов, заместник кмета Румен Иванов и секретаря на общината Валя Радева. Кметът Стефан Радев обърна внимание на важността от това общината да бъде уведомявана за прояви от всякакво естество, за да се създаде организация за добър обществен ред. Да се обезпечи безпрепятствено провеждане на мероприятието, да се съобрази градската мобилност и да се съгласува, ако се окаже че на едно място има две или повече мероприятия. С това няма да ограничим демократичните права на гражданите, каза още Радев, но трябва да се намери баланс и да се гарантира добрия обществен ред.

 

От общината съобщиха, че до момента няма постъпили уведомления за провеждане на протестни действия.

 

От своя страна директорът на ОДМВР-Сливен заяви, че е създадена организация по охрана на нерегламентираните прояви с цел недопускане на провокации, ескалиране на напрежението, недопустими прояви, които ограничават правата и свободите на останалите граждани.

 

Ще бъдат взети необходимите мерки да бъде спазен законът и да се гарантира гражданският мир, каза в заключение старши комисар Величков.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев