Община Сливен

Информационна кампания за образователната интеграция на ученици от малцинствата ще се състои в Сливен

.........................................................
14.11.2018 / 12:25

В Сливенска област от 14 до 16 ноември ще се състои информационна кампания за образователната интеграция на ученици от малцинствата под наслов "Надежда за всички". Това съобщиха от Регионалното управление на образованието /РУО/-Сливен.

 

Кампанията ще бъде открита от 14.30 часа, в заседателната зала на община Котел. Ще се състои среща с директори на училища, детски градини, учители, родители, представители на общината, МОН, академичните среди, членове на екипите за обхват, относно взаимните ползи от образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

 

Ще бъде обсъдена работата по Механизма за обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В РУО-Сливен на 15 ноември от 15.00 часа ще започне кръгла маса за представяне на добър опит за ползите от образователната интеграция и работата по Механизма за обхващане.

 

На 16 ноември, от 11.30 часа, в театъра "Минко Балкански" в Нова Загора ще има концерт, посветен на Международния ден на толерантността.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев