Община Сливен

Празнична седмица за Архангеловден в новозагорското село Стоил войвода

------------------------------------
12.11.2018 / 23:15

С поредица от празнични събития, в навечерието на Архангеловден, жителите на с. Стоил войвода отбелязаха 160 години от създаването на черквата в селото и почетоха нейния патрон Свети Архангел Михаил. На 5 ноември членовете на Пенсионерски клуб „Вяра“ подредиха интересна и разнообразна изложба „От сръчните ръце на стоилвойводки“. Училището в селото, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, се включи в тържествата и представи програма на клуб „Млади възрожденци“, а тези, които предпочитаха да празнуват на открито, рисуваха с тебешири на асфалта под мотото „Детство мое“ и се състезаваха в различни спортни игри. На 8 ноември, с Празнична света литургия, в чест на Св. Архангел Михаил, беше почетен храмовия празник. На 9 вечерта стоилвойводци се радваха на празничен концерт с участието на Александър Иванов, дуета Ева и Вики Маркови, детска фолклорна група „Луди млади“, танцовият дует Ванеса Кьосева и Михали Георгиу, танцьорите от формация „Димитров“.

Официални гости на събитието бяха Николай Грозев, кмет на Община Нова Загора, Георги Николов, председател на Общински съвет - Нова Загора, заместник - кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев, Мария Стефанова – секретар на Община Нова Загора, общински съветници и кметове на населени места от общината. Кметът на село Стоил Войвода Минка Попова се обърна към присъстващите: „Обичаме селото си, защото то е част от нас, защото сме горди с корените си и сме длъжни да вървим стъпка по стъпка с постоянство и любов, да градим, да пазим и милеем за нашия общ дом – нашето любимо село.“

Поздравителни адреси жителите на Стоил войвода получиха от кмета на Община Нова Загора Николай Грозев и народния представител от 44-то Народно събрание Галя Захариева.

Празникът завърши с хоро на мегдана и фойерверки в небето.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев