Община Сливен

4 - годишната Таня от Сливен се нуждае от помощ

...
10.11.2018 / 10:36

4-годишната Таня от Сливен се нуждаe от помощ. Това съобщиха за "Сливен прес" близки и приятели на детето и семейството.

Създадена е игрупа във фейсбук "Да дарим надежда за живот на малката Таничка".

Ето какво пише там: Таня се ражда и всичко е наред, докато неочаквано майката започва да забелязва нередни неща в здравето и. От 5-месечна възраст започва ходене по мъките, семейството започва изследвания, прегледи, обикаля лекарите в Сливен, Варна и София и едва след 3 години и половина поставят диагноза. Тази диагноза е тежка. Таня страда от рядко генетично заболяване на черния дроб и единственото спасение е трансплантация на черен дроб в клиника в Германия.

Семейството подава документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но отговорът е, че тази трансплантация може да се направи в България (досега никога не се е извършвала такава).

Лекуващите лекари ПРЕПОРЪЧВАТ въпросната трансплантация да се извърши в Германия, в Хамбург, но за целта са необходими 250 000 евро, които едва ли държавата отказва да отпусне, а за семейство е непосилно да ги намерят.

Мили хора, нека бъдем човеци, нека дадем дадем шанс на Таня да бъде нормално дете и най-вече, да дадем и шанс на нейната родна майчица да си я прегърне без да се страхува!

Вече са поставени кутии за дарения в сливенски храмове, както и в обекти от търговската мрежа. Организира се и благотворитeлен базар в подкрепа на детенцето и неговото семейство.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев