Община Сливен

Село Коньово отпразнува Архангеловден

-------
09.11.2018 / 08:16

С празнична програма, настроение, хора и фойерверки жителите на с. Коньово отпразнуваха храмовия си празник и празник на селото Св. Архангел Михаил. Официални гости на събитието бяха кметът на Община Нова Загора Николай Грозев, Георги Николов - председател на Общинския съвет, заместник -кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев, общински съветници, кметове на населени места.

В приветственото си слово кметът на селото Митко Симеонов благодари на всички, помогнали със средства и труд за благоустрояването на селото и изграждането на алеи в гробищния парк . „Първостроителите на селото са ни завещали силния си дух, воля и борбеност. Ние сме длъжни да запазим наследеното от нашите деди и да го предадем недокоснато и умножено на бъдните поколения.“, завърши Симеонов.

Поздравителен адрес от името на Кмета на Община Нова Загора Николай Грозев прочете зам.-кметът Ивайло Енев. „Пожелавам на всички Вас, жители на с. Коньово, едно по-добро бъдеще, благоденствие и просперитет. Нека Свети Архангел Михаил, символ на справедливостта и светлината, бди над Вас и Вашите семейства и Ви води по пътя на доброто.“ - се казваше в поздравлението.

Поздравителен адрес коньовци получиха и от народния представител и зам.-председател на комисията по образование и наука в 44-тото Народно събрание Галя Захариева.

Празничната програма продължи с изпълнения на танцьорите от ДЮФА „Загорчета“, деца от подготвителна група на детската градина в селото, малката гъдуларка Мирослава Костова, Детска фолклорна група и Смесена певческа фолклорна група при НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1922 г.“, празнични фойерверки и кръшни хора.

Още снимки от новината

----
-------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев