Община Сливен

Кметът на Нова Загора Николай Грозев се срещна и разговаря с пенсионери от клуб „Загоре“

.........................................................
08.11.2018 / 09:47

„Дойдох при Вас, за да направя отчет за свършената работа, да ви запозная с предстоящите дейности в общината и да чуя вашите проблеми и предложения.“ - така кметът на Община Нова Загора Николай Грозев започна поредната инициирана от него среща с пенсионерите от града.

На 7 ноември той и заместникът му Светла Стоянова разговаряха с хората от третата възраст от пенсионерски клуб „Загоре“.

Присъстващите получиха подробна информация за извършените и текущи дейности в областта на инфраструктурата, здравеопазването, обществения ред, благоустрояването на града и общината и др. Задаваните въпроси бяха свързани с поддържането на чистотата, ремонтите на улици и тротоарни площи, изграждането на детски площадки. Пенсионерите изразиха задоволство от санирането на жилищните блокове в квартала и се интересуваха дали има възможност тази дейност да продължи.

Кметът Грозев обясни, че към момента Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради е спряна. Община Нова Загора има готовност при отварянето ѝ и осигуряването на финансов ресурс да стартира работа по саниране на още обекти.

В Нова Загора 25 сгради повишиха енергийната си ефективност като три от тях са обществени - СУ „Иван Вазов“ - начален етап, Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението и Районното управление на полицията. За сравнение, в цяла България санираните сгради към Вътрешното министерство са общо девет, две от които в Нова Загора.

Грозев представи своите проекти за бъдещото развитие и облагородяване на жк „Загоре“, които бяха приети с одобрение от присъстващите. „Ние имаме обща за всички ни цел - да живеем по-добре.“, обобщи кметът. Пенсионерите изпратиха със задоволство и покана за следващи срещи своите гости:

„Уважаеми г-н Грозев, всички Ви задаваха въпроси и получиха отговори. Аз пък искам да Ви благодаря за това, което правите и за това, че изпълнявате обещанията си.“, завърши дискусията Васил Василев, член на Пенсионерски клуб „Загоре“.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев