Община Сливен

Ето какво отчитат за месец октомври надзирателят Шакиров и неговите колеги

.........................................................
06.11.2018 / 09:45

За октомври месец 2018 г. задържаните превозни средства и дървесина са 28 кубика дърва за горене, един товарен автомобил с 10 десет кубика дърва за огрев, с горски уличен в повтаряне на превозен билет. В друг случай горски закарал дърва без да е оставил документ, превозен билет е задържана 6- кубика дърва за горене.

При рутинна проверка установихме тир с пресрочен билет от пет часа, а товарът и доставката му до склад за пелети е само на 25 км. разстояние.

Поредната схема със замесени служители, която констатирахме в друго предприятие, тъй като бяхме командировани от министъра на МЗХГ.

В друг сигнал проверихме домакинство, където домакинът е добил от горски фонд 6 кубика дърва за огрев. Имахме сигнал за горски и водач на товарен автомобил, които с един билет карат по три курса. Казах на колегите да не го спират на първия курс , а да проследят товарния автомобил, а на втория доставен курс да го забавят.

Лицето се опита да ни лъже и мами,но случая го дадохме на икономическа полиция, а горският ще бъде докладван на нашите началници, тъй като констатирахме, че на първото домакинство нямаха уставен документ или превозен билет,а билетът бе оставен на второто домакинство.

С колегата проверихме голям хангар, в които имаше 6 кубика дърва,прясно отсечени и маркирани с КГМ, която я разчетохме. Намерихме домакина и същият ни каза,че за първи път вижда тези дърва. Горският по КГМ- персонална марката, ще бъде намерен и ще му се търси отговорност, както ще му напишем и АУАН. Бяхме командировани отново в Родопите, тъй като преди няколко месеца ни бяха обвинили,че дерибействаме и какво правим там? Лицата ни търсеха сметка, че никой не ги е уведомил, че има други служители от друго предприятие.

Е, сега доказахме как се пуска, задейства позволително за сеч в частна гора в съседство с държавен горски фонд, а частната гора стои непокътната, а във съседство в държавен горски фонд са отсечени и извозени 70 кубика трупи за бичене, с превозни билети през частната гора, която пак казвам,че не бе пипана.

Същото го имаше на още три места по същия начин, по тази схема са влезли в държавен горски фонд. Как ги хванахме? Колегата Дончев е страшно силен и по документи влезе в системата и гледа доста позволителни, търсеше неща, които нямат логика. Така се спря на три отдела и видя, че площта се губи по документи и не отговаря на посочената в няколко документа.

При теренната проверка лъснаха извършените нарушения. Всичките замесени, наши колеги ще бъдат докладвани, както и дадени на компетентните органи.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев