Община Сливен

Веселие и много настроение на празника на село Млекарево

.........................................................
05.11.2018 / 12:46

Отдавнашна е традицията празникът на новозагорското село Млекарево да се чества в деня, в който православната църква отбелязва Архангеловден. Тя бе спазена и тази година, като веселието се състоя седмица по-рано, на 3 ноември, когато млекаревци и техните гости се събраха отново на площада на селото, за да празнуват деня на родното си място.

Гости на радостното събитие бяха заместник-кметовете на Община Нова Загора Светла Стоянова и Ивайло Енев, общински съветници и кметове на населени места. Началото на тържеството постави кметът на селото Диан Тодоров, който отправи своите пожелания за здраве, благополучие, щастие, повече доброта и успехи. Към жители и гости на Млекарево се обърна и г-н Ивайло Енев, който изрази възхищението си от присъствието на толкова много деца и млади хора. Той имаше удоволствието да прочете специалния поздравителен адрес, изпратен по повод празника на млекаревци, от кмета на общината Николай Грозев.

В него градоначалникът се обръща към тях с думите: „На днешния празничен ден, бих искал да Ви пожелая вяра, че всичко добро предстои, оптимизъм, че със съвместни усилия ще успеем да изградим Вашeто прекрасно село като достойно място за живеене и развитие и сила, за да посрещате предизвикателствата в бъдеще! Пожелавам на всички Вас нови успехи, едно по-добро бъдеще, благоденствие и просперитет! Нека Свети Архангел Михаил, символ на доброто, светлината и справедливостта, бди над Вас и Вашите семейства и Ви води напред!”. След официалната част, празникът продължи с много музика, песни, танци и кръшни хора, оставили незабравими спомени в съзнанието на млекаревци и техните гости.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев