Община Сливен

Тази вечер ДТ "Стефан Киров" ще представи постановката "Истината" от Флориан Зелер

.........................................................
05.11.2018 / 09:13

Тази вечер, от 19.00 часа, на сцената на ДТ "Стефан Киров"-Сливен любителите на театралното изкуство ще имат възможност да гледат постановката на Борислав Чакринов "ИСТИНАТА".

Костюми - Мартина Варийска

Превод - Снежина Русинова - Здравкова

Участват : Иван Бърнев, Мария Сапунджиева, Ивайло Гандев и Таня Йоргова.

 

Още Волтер беше казал: "Лъжата е порок само когато причинява болка. Когато прави добро, тя е голяма добродетел. Така, че приятели, не се страхувайте да бъдете още по- добри. Лъжете ме непрестанно, с всички сили, и аз ви обещавам да направя същото за вас когато му дойде времето!‘‘

Какво е истината? Каква е тя? Пиесата на френския драматург Флориан Зелер "Истината" се превърна в световен театрален хит без да дава отговор на тези въпроси.

В центъра на действието са две семейни двойки, които непрекъснато си изневеряват. Те са от средната класа и по свой начин се борят с проблемите на средната възраст, не оставяйки възможност на зрителя да симпатизира на когото и да било от тях.

Пиесата се развива като танц, забавлява дори когато поставя сериозни въпроси. Прилича на старомоден фарс в добрите френски традиции и същевременно звучи изключително актуално.

Изиграна от блестящ актьорски състав, тя се превръща в зрелище, което със сигурност не бихте искали да пропуснете

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев