Община Сливен

Новозагорското село Асеновец отбеляза Деня на народните будители

------------------------------------
01.11.2018 / 14:52

Жителите на новозагорското село Асеновец отдадоха своята признателност към българските просветители, книжовници и революционери като отбелязаха Деня на народните будители – 1 ноември. Сред уважилите събитието бяха: Светла Стоянова - заместник-кмет на Община Нова Загора, Мария Стефанова – секретар на Общината, Христо Димитров – председател на Общински съвет на „Съюз на пенсионерите - 2004”, пенсионерски клубове от с. Кортен, с. Гипсово, с. Трънково, с. Николаево и гр. Раднево. Те бяха приветствани с топло „добре дошли“ от председателя на Пенсионерски клуб „Детелина“ Динка Неделчева. Тя отправи своите специални благопожелания към асеновци и гостите, дошли от различни краища на България и ги прикани да се вглеждат по-често в портретите на великите българи, да споменават имената им и да се учат от тях на родолюбие.

След това зам.-кметът на Община Нова Загора г-жа Светла Стоянова имаше удоволствието да поздрави жителите и гостите на село Асеновец от името на кмета на община Нова Загора Николай Грозев. „Поддържайте пламъка на хилядолетната ни история и духовност, като непрестанно увличате след Вас младото поколение, защото славното ни минало е отправна точка към нашето светло бъдеще!“ – се казваше в изпратения от градоначалника поздравителен адрес.

Празничната програма продължи с пъстра палитра от музикални изпълнения, благопожелания и цветя, превърнали есенния ден в тържество на родолюбието и духовността. Близо 100 души наброяваха гостите, дошли да отбележат светлия празник, заедно със своите любезни домакини - Кметство с. Асеновец, НЧ „Деско Кръстев - 1902“ и Пенсионерски клуб „Детелина“.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев