Община Сливен

Новозагорското село Бял кладенец отбеляза своя празник

жффффф
26.10.2018 / 17:18

На 26 октомври /петък/, когато Църквата почита свети великомъченик Димитрии Мироточиви, село Бял кладенец отбелязва своя празник. По традиция, тогава се събират бивши и настоящи жители на селото, много техни приятели и гости и заедно споделят любовта към родния край. Тази година тяхното тържество бе уважено от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметoвете Светла Стоянова и Ивайло Енев. След като бяха приветствани с „добре дошли” от гостоприемния домакин на селото Мария Мартинова, те се отправиха към храма „Свети Димитър”. В най-старата обител в околностите на Нова Загора, общинското ръководство, заедно с всички присъстващи миряни, запалиха свещичка за здраве и берекет. Празникът продължи с много настроение, в изпълнения с хора пенсионерски клуб на селото. Там, пръв към присъстващите се обърна кметът на селото Мария Мартинова, която благодари на всички, уважили тържеството. Тя сподели своята надежда за благополучие на родния край и пожела на жителите на село Бял Кладенец дълги години здраве, щастие и добруване. Своите благопожелания към хората, отбелязващи деня на своя храм и населено място, отправи и градоначалникът Николай Грозев.

„Светли празници като днешния са една добра традиция, която поддържа любовта към родния край. Благодаря Ви, че ми давате възможност да бъда заедно с Вас и да виждам красотата на Бял кладенец през Вашите очи, така както никои чужди не могат да я видят. Желая Ви здраве, успехи във всичко, към което се стремите и много нови благодатни начинания!” - каза той.

Тържеството продължи с богата музикална програма, поднесена от домакините от с. Бял кладенец и техните гости от село Новоселец, която изпълни сърцата на присъстващите с гордост и любов към всичко родно и ги зареди с вяра в утрешния ден.

Още снимки от новината

бххххх
фрррр

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев