Община Сливен

Община Сливен с нов уебсайт за празника на града 26 октомври - Димитровден

------------------------------------
26.10.2018 / 14:07

От днес новият уебсайт на Община Сливен www.sliven.bg е активен.

Основен акцент в новия сайт е поставен върху удобството за работа със сайта от мобилни устройства. И това е съвсем естествено, имайки предвид, че в момента над 50 процента от потребителите ползват интернет през мобилни устройства, а в близко бъдеще този процент ще надмине 80.

Всеки сайт е изграден със своя специфична логика и за потребителите е необходимо известно време да вникнат в нея и да изберат най-удобните начини за ползване на информация в него и да оценят достойнствата на сайта и удобствата, които той предлага.

Информацията е подредена в ясна и стегната йерархична структура, лесно видима от менюто и насочващите блокове на заглавната страница, както и от картата на сайта.

Обособени са тематични достъпи до информация, касаеща определени групи потребители, като граждани, младежи, хора с увреждания, бизнес-потребители, оформени с интуитивни изображения и надписи.

Всички документи са приложени в сайта като файлове със стандартен четим формат, което дава възможност за търсене в тях.

Осигурена е възможност за показване на едно или няколко значими събития, както и на последните новини на видно място.

Сайтът предполага бързо и лесно зареждане, удобна работа от мобилни устройства, възможност за разглеждане от всякакви браузери, лесна и удобна работа при обновяване и промени на информацията от оторизирани служители на Община Сливен. Взети са и мерки, осигуряващи сигурността на сайта и е съобразен с изискванията за защита на личните данни.

Новият сайт с времето трябва да заеме достойно място в авторитетната класация /Изследване на сайтовете на общините в България/ .

За известно време ще продължи да работи и старият сайт, докато минималните му допълващи функции към момента отпаднат изцяло.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев