Община Сливен

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на тържественото заседание на Общинския съвет - Сливен

------------------------------------
25.10.2018 / 14:44

Областният управител Чавдар Божурски бе гост на тържественото заседание на общинския съвет в Сливен послучай празника на града, Димитровден. „ Тези дни отбелязахме 140 години от създаването на първото червенокръстко дружество, на 140 години стана гимназията, в която са учили Елин Пелин, Дамян Дамянов, Радой Ралин. Навърши се един век от кончината на д-р Симеон Табаков, който посвещава краткия си живот за написването на сливенската история. Тези събития ни посочват част от причините, заради които обичаме и се гордеем с родния си град“, заяви в приветствието си към общинските съветници Божурски. Той подчерта, че през изминалата година са се случили няколко важни неща: екипът на кмета Стефан Радев и общинският съвет са се опитали да изпълнят дадените на хората обещания и да завършат обекти, значими за града; Сливен е излязъл от негативния списък на общините с най-големи задължения и това е безспорен успех; стабилното състояние на общината дава възможност за позитивни промени. „Надявам се те да са най-вече в образованието, към което сме в дълг заради необхванатите деца, и в икономиката, на която не можем до осигурим необходимата работна ръка. Тези промени са невъзможни без подкрепата и участието на гражданите. Затова се обръщам не само към вас, управленците на нашия град, а и към всеки сливналия: Бъдете здрави и вдъхновени за работа! Нека нашите причини да обичаме и се гордеем със Сливен не са свързани само с миналото, а се измерват днес, с личния принос на всеки един от нас!“, пожела Чавдар Божурски.

 

Тържественото заседание започна с посрещане на знамето на Сливен, с националния химн и химна на Европейския съюз. Председателят Димитър Митев поздрави присъстващите и подчерта, че от началото на мандата досега са взети 1338 решения, от които само едно е върнато. Той изказа благодарност на колегите си, на кмета и областния управител за съвместната работа. „Добрите дела са като слънцето – те винаги светят, винаги топлят. Този град се нуждае от съветници, които искат добруване и обединение“, каза от трибуната Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и пожела на съветниците да следват тези идеали. Приветствия поднесоха кметът Стефан Радев, народните представители Десислава Танева и Таско Ерменков.

 

С решения на общинския съвет званието „Почетен гражданин“ получиха зам.ректорът на ТУ и ръководител на сливенския факултет проф.д-р Станимир Карапетков и сценографът-художник Иван Савов, автор на емблематичната картина „Халеевата комета над Сливен“. Бяха наградени лекари, десетки изявени служители на полицията, пожарната, членовете на планинския спасителен отряд, ДАНС и други организации.

 

Гости на тържественото заседание бяха още зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев