Община Сливен

Кметът на Нова Загора Николай Грозев се включи в инициативата ”Националната седмица на четенето”

------------------------------------
25.10.2018 / 14:27

Кметът на община Нова Загора се включи в инициативата ”Националната седмица на четенето”, която е организирана от Министерството на образованието и науката и се провежда от 22 до 26 октомври. Градоначалникът бе посрещнат с много усмивки и звънки детски песни в ДГ „Слънчице” и ДГ „Тракийче”, където влезе в ролята на приказен разказвач за малчуганите.

С ентусиазъм и огромно желание г-н Грозев прочете любимите си детски приказки. Малките палавници от ДГ „Тракийче” с любопитство и в захлас изслушаха историята за ленивата невеста и разбраха поуката: „Който не работи, не трябва да яде”. От своя страна, малките „слънчица” с вълнение посетиха горското училище от приказката „Най-хубавите деца” и разбраха, че всяка майка гледа с любов своите деца и че от нейното дете по-хубаво няма.

В знак на признателност за поднесените увлекателни и поучителни приказки, кметът получи от децата от група „Мики Маус” специален подарък - колаж „Нашата мечта”. След като благодари за сърдечното гостоприемство, г-н Грозев се обърна към малчуганите:

„Скъпи деца, не спирайте да четете и обичайте книгите. Чрез тях може да се впуснете в незабравими приключения, да се пренесете в един по-цветен и красив свят, да се въплътите във всевъзможни герои като пирати, вампири или принцеси и да усетите силата на това, което изпитват те - радост и гняв, смелост и страх, любов и омраза, абсолютно всяко вълнение. Не ги пренебрегвайте, защото компютрите и телефоните не могат да заместят тяхната магия.” - каза той.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев