Община Сливен

Министър Аврамова бе в Сливен за полуфинала на кампанията "Моят град - моята крепост"

------------------------------------
25.10.2018 / 08:32

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова бе в Сливен за полуфинала на кампанията „Моят град – моята крепост”. Състезанието се проведе в зала „Сливен”. В него участваха осем ученически отбора от областите Сливен, Бургас, Кърджали, Пловдив, Хасково, Смолян, Стара Загора и Ямбол. Децата отговаряха на въпроси от българската история, география, фолклор, както и на такива, свързани с исторически обекти, реновирани по ОП „Региони в растеж”. Председател на журито бе министърът, а негови членове – областният управител Чавдар Божурски, зам.министърът Деница Николова, кметът Стефан Радев, експертът Лидия Дамянова от МОН. Водещи бяха актьорите Васил Василев-Зуека и Димитър Рачков. Първи стана отборът на Кърджали, следван от Пловдив и Стара Загора. Финалът ще се състои на 30 октомври в столицата.

 

 

 

Кампанията „Моят град-моята крепост” се организира от МРРБ в партньорство с МОН. Министър Аврамова съобщи, че по ОП „Региони в растеж” и „Регионално развитие” в Сливенска област са изпълнени 22 проекта за 43,7 млн.лева.

 

 

 

Преди състезанието бяха официално открити два обекта на община Сливен за подобряване на градската среда, финансирани с близо 2,2 млн.лева безвъзмездна помощ по ОП „Региони в растеж” - изграждането на детски съоръжения за игра, спорт и зони за отдих по поречието на река Асеновска и в кв."Република". Гост на събитието бе областният управител Чавдар Божурски. Той преряза лентата заедно с кмета Стефан Радев, зам.министъра Деница Николова и председателя на общинския съвет Димитър Митев.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев