Община Сливен

Юбилейни отличия получиха дейци на БЧК– Сливен и партньори на Червенокръстката организация

.........................................................
24.10.2018 / 15:27

Юбилейни отличия получиха дейци на БЧК– Сливен и партньори на Червенокръстката организация.

В знак на признателност за проявено човеколюбие и утвърждаване на хуманитарната кауза на Червения кръст в интерес на обществото, по повод на 140-годишнината от създаването на първото в страната Червенокръстко дружество в Сливен, юбилейни отличия получиха 11 дейци на БЧК и 16 институции.

С грамоти от Областния съвет на БЧК – Сливен са наградени бивши ръководители и деятели на Сливенската организация: д-р Минчо Минчев, д-р Елена Чокалиева, д-р Веселин Василев, д-р Андон Василев, д-р Константин Дишлиев, д-р Павлина Топалова, д-р Наташа Петкова, д-р Стела Гочева, доц. Мария Тодорова, Неделчо Митърков и Юсеин Мехмедов.

По същия повод и за добро партньорство и сътрудничество в съвместната хуманитарна дейност с юбилеен плакет на Националния съвет на БЧК са отличени: Сливенската Света митрополия, Областната управа, Общините на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, Областната дирекция на МВР, Районната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, Регионалното управление на образованието, МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, Регионалната здравна инспекция, Районната колегия на БЛС, Адвокатската колегия, Нотариалната камара и Регионалната фармацевтична колегия.С плакет на НС на БЧК е удостоен и д-р Михаил Жечков.

Отличията бяха връчени на тържественото честване на юбилейната дата от заместник-председателя на Националния съвет на БЧК д-р Валентин Пеев, от председателя на ОС на БЧК – Сливен д-р Иван Федин и директора на секретариата на областния съвет д-р Моника Сярова.

Националното честване на 140-годишната на Българския Червен кръст ще се състои на 25 октомври в Народния театър „Иван Вазов“.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев