Община Сливен

Телефонни измамници върнаха пари на 9 жени от Сливен

.........................................................
24.10.2018 / 14:49

Две ефективни и две условни присъди постанови Специализираният съд за четирима телефонни измамници, след като се признаха за виновни, върнаха до стотинка парите на девет пострадали възрастни жени от Сливен и поискаха споразумение със Специализираната прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

 

Двамата организатори на престъпната група са приели да изтърпят ефективни наказания, съответно от година и шест месеца и една година, при първоначален общ режим. Другите двама са получили условни наказания от 2 години и година и 10 месеца с четиригодишен изпитателен срок.

 

Съдът е приел споразумението с прокуратурата, наложените наказания са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.

 

Групата е действала на територията на Сливен и Ямбол, която от началото на май 2013 г. до 27 юни 2013 г., е нанесла чрез измама вреди на възрастни хора за общо 22 928,96 лева.

 

Най-често измамниците се представяли за лекари и убеждавали пострадалите, че техен близък страда от тежко заболяване и се нуждае от ваксина, или пък е претърпял катастрофа. Исканите от тях суми били, за да "помогнат" на внуци, дъщери и зетьове, варирали от 800 до 7000 лева.

"БТА"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев