Община Сливен

В навечерието на Димитровден, РИМ – Сливен ще бъде именуван „Д-р Симеон Табаков”

.........................................................
24.10.2018 / 09:24

В навечерието на празника на град Сливен – Димитровден, Регионален исторически музей – Сливен ще бъде именуван „Д-р Симеон Табаков” – на видния сливенец, юрист, дипломат и автор на тритомния труд „Опит за история на гр. Сливен” – д-р Симеон Табаков. Несъмнено това е признание за мястото на музея като институция в живота на Сливен и ролята му за съхранение на паметта на българската нация!

 

На 24 октомври 2018 г. от 11.00 ч. Пред сградата на Регионален исторически музей, бул. Цар Освободител 18, ще се състои тържествен ритуал по този повод. През целия ден във фоайето на музея ще бъде излъчван филмът „Опит за исторически етюд – Д-р Симеон Табаков и Сливен”.

 

На 25 октомври от 15.00 часа в сградата на Първата държавна текстилна фабрика на Балканите, пл. Стоил войвода 3, ще се открие изложбата „Българският принос към културно-историческото многообразие на обединена Европа /из художествено-документалното наследство на БАН/”. Тя се организира от Българска академия на науките, Регионален академичен център –Сливен, Община Сливен и Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков” – Сливен. Изложбата ще открие кметът на Община Сливен – г-н Стефан Радев.

 

Гостите на музея ще имат възможност да посетят и другите тематични изложби в посочената сграда на РИМ-Сливен:

 

”Военните кореспонденти изпращат…” /Из военните хроники за Руско-турската освободителна война 1877-1878 г./; „Святото ни дело – Съединението!”; „Един завет! „На родний край пазете си земите!” Участието на сливенските 11-ти пехотен, 7-ми конен и 6-ти артилерийски полкове в Първата световна война 1915-1918 г.”; „Моят град в годините отминали”; „Спасените реликви”.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев