Община Сливен

Откриха площадките за саниране на още 3 жилищни блока

-------
23.10.2018 / 16:39

Продължава санирането в град Сливен. Строителни площадки на още три жилищни блока бяха открити днес. Това са блок № 19 и 38 в квартал "Дружба" и блок № 79 в квартал „Стоян Заимов". Те ще бъдат обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Кметът Стефан Радев пожела успешна реализация на обектите, гладко протичане на строителните дейности и ползотворно сътрудничество между отделните страни. Той посети и трите площадки заедно със заместник – кмета Румен Иванов и експерти от Общината.

 

На сградите предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Вратите на входовете ще бъдат подменени. Ще бъде сменена и тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

На блок № 38, намиращ се в кв. „Дружба" фирмата-изпълнител е „Среги" ООД, фирмата за строителен надзор е „Ай Ти Ем Проджект" ООД. Фирмата-строител на блок № 79 в кв. „Стоян Заимов" е „Теовес-с2006" ЕООД, консултант е „Кима Консулт" ЕООД.

Строителят на блок № 19 в кв. „Дружба" е „Брико 80" ЕОО, а строителният надзор е поверен на „Ай Ти Ем Проджект" ООД.

Още снимки от новината

-----
-------
-------
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев