Община Сливен

Жителите на село Любенец празнуваха в Деня на Свети Иван Рилски

-==
22.10.2018 / 15:17

На един от най-светлите християнски празници – Деня на най-известния български светец и отшелник Свети Иван Рилски Чудотворец, жителите на село Любенец отбелязаха празника на родното си място. Техни гости, в красивата есенна вечер, на 19 октомври бяха председателят и заместник–председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов и Нейчо Нейчев, заместник-кметът на община Нова Загора Ивайло Енев, заместник-кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, кметът на село Хаджидимитрово, обл. Ямбол Тошо Тодоров, кметове на населени места в община Нова Загора и други. Начало на организираното тържество постави кметът на селото Мария Петкова, която се обърна към присъстващите и им пожела като хора, които любят, тачат и милеят всичко родно да вървят стъпка по стъпка напред и с постоянство и любов заедно да градят и претворяват родното си място.

Празнуващите жители на Любенец и техните гости бяха поздравени и от заместник-кмета Ивайло Енев, който имаше удоволствието да прочете поздравителен адрес от кмета на общината Николай Грозев. В него градоначалникът засвидетелства още веднъж своето уважение за всеотдайността, с която любенци работят за обновяването на родното им място и им пожелава първият будител и закрилник Свети Иван Рилски да бди над тях и семействата им, като ги води по пътя към доброто.

Празникът продължи с разнообразна програма, донесла много настроение и букет от емоции. Финал на зареждащата вечер поставиха пъстрата заря в помръкналото небе и кръшното българско хоро, на което се хванаха жителите и гостите на Любенец.

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев