Община Сливен

Пункт за събиране на опасни отпадъци от домакинствата се организира в Сливен

.........................................................
22.10.2018 / 09:22

Община Сливен и „БалБок Инженеринг“ АД организират мобилен събирателен пункт за безвъзмездно приемане на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране. Пунктът ще е разположен в кв. „Българка”, паркинг западно от хипермаркет „Кауфланд“ (до „Битака“) и ще е отворен на 23 и 24 октомври 2018 г. от 10 до 16 часа.

 

Основни групи опасни отпадъци, образувани в домакинствата са живак и живакосъдържащи уреди - живачни термометри и ампули, прекъсвачи, живак (с изключение на луминесцентни лампи); лакове и бояджийски материали - бои, лакове, разредители и разтворители за боя, терпентин и др; домакински препарати и химикали - почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви и др.; мастила и замърсени опаковки - опаковки, съдържащи опасни вещества; негодни препарати за растителна защита – пестициди; фармацевтични продукти - лекарства с изтекъл срок на годност.

 

Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата за отпадъци.

 

След употреба отделете опаковките заедно с остатъка от продукта. Предайте ги в мобилния събирателен пункт на „БалБок Инженеринг“ AД на обявената дата за кампания през есенния сезони.

 

За информация: www.balbok.com

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев