Община Сливен

Сливенският куклен театър отбелязва празника на града с премиерата "Малкото джудже"

.........................................................
22.10.2018 / 09:17

Токущо завърнала се от изключително успешно участие в 4-ия Международен куклен фестивал в Анкара, Турция, трупата на сливенските кукленици се готви за нова премиера.

В турската столица, театърът представи спектаклите си МАЛКИ ИСТОРИИ ЗА ЛЮБОВТА, с режисьор Петър Тодоров и ДРАКОНЪТ, режисьор Бисерка Колевса, сценография Свила Величкова. А на празника на града , 26 октомври, от 19.00 ч., Държавен куклен театър- Сливен ще представи своята трета за сезона премиера. МАЛКОТО ДЖУДЖЕ е спектакълът, който ще зарадва най-малките зрители и приятели на театъра. Автор е Теодора Попова-Лазарова, режисьор - Петромил Денев, сценографията и куклите са дело на Евелина Савицка. Участват актьорите: Георги Георгиев, Ния Янакиева и Силвана Петрова.

 

Чували ли сте някога за Якоб Рубенщайн? Не? Това е името на малкото джудже, чиято единствена цел е да открие златото, скрито в недрата на планината. Но когато гората е обзета от пожар, той се оказва изправен пред най-сложната задача в своя живот – да премине през пламъците, да пресече реката и да се срещне лично със Злата вещица – единствената, която може да спре огъня.

 

Това е една приказка за неподозираните качества, които всеки от нас носи у себе си. Вълшебна и интригуваща история, която ще грабне вниманието на децата, но едновременно с това ще укрепи вярата им в техните собствени сили.

 

На 26 октомври 2018 г., от 19.00 ч., в салона на ДКТ-Сливен! Заповядайте!

 

От 21.10., всеки закупен билет за неделните представления на ДКТ-Сливен ще участва в специална томбола, с много изненади!

 

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев