Община Сливен

С юбилеен концерт гимназия "Добри Чинтулов" отбеляза 140 години от създаването си

------------------------------------
20.10.2018 / 10:28

Юбилеен концерт по случай 140-годишнината на Профилирана природо-математическа гимназия ,,Добри Чинтулов” се състоя снощи.

Бивши и настоящи учители и ученици поздрави от сцената на Драматичния театър директорът на гимназията Мариана Милева. В съзвучие с приветствието, тя обяви началото на нов проект – платформа във виртуалното пространство, която ще дава възможност за бърза и лесна комуникация на бивши и настоящи възпитаници на гимназията. Проектът е осъществен от зрелостници на учебното заведение.

 

Много поводи за гордост и надграждане на постиженията пожела кметът Стефан Радев на учителския екип и учениците на гимназията. Той връчи на директора Милева икона на Света Богородица. ,,140 години будят почит и уважение. Пожелавам Ви още по-забележително развитие и бъдеще, надграждайте създаденото до момента и бъдете горди от високите резултати на своите възпитаници. Бъдете креативни и се радвайте на много успехи в начинанията”, посочи в словото си кметът Радев.

 

Приветствие по повод годишнината отправи и заместник – министърът Таня Михайлова, която връчи плакет от МОН на директора Мариана Милева.

 

Сред официалните гости бяха народните представители Десислава Танева, Галя Захариева, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник – кметовете Стоян Марков и Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева, общински съветници.

 

Празничната програма продължи с рецитали, изпълнения на пиано и танци, от възпитаниците на учебното заведение.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев