Община Сливен

Община Сливен финансира проект по идея на загиналата при катастрофа учителка Станислава Петкова

------------------------------------
17.10.2018 / 19:25

Община Сливен осигури финансирането на проекта „Обичам природата и аз участвам“, който ще се реализира от Основно училище „Елисавета Багряна“.

Инициатор на проекта е Станислава Петкова - начален учител в учебното заведение, която загина при катастрофа на магистрала „Тракия“ през месец април.

 

Целите му са в подрастващите да се изградят трайни навици за опазване на околната среда и училището да се утвърди като предпочитано място за здравословно учене, спортуване и игри.

„Основният двигател на проекта беше нашата съгражданка и учител в основно училище „Елисавета Багряна“, която беше сред жертвите на катастрофата. Общината реши да финансира този проект в нейна памет“, заяви кметът Стефан Радев.

 

Предвижда се поставянето на пeйки с маси в двора на учениците от 5-7 клас. Те ще се използват за отдих и провеждане на учебни часове на открито.

Проектът предвижда още поставянето на съоръжения за интерактивни игри за най-малките ученици, кошчета за отпадъци, къщички за птици. Ще бъде излята циментова заливка, върху която ще бъде залепена каучуковата настилка за интерактивната игра „Дама“. Ще бъдат монтирани и комбинирани интерактивни игри.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев