Община Сливен

9 шофьорски книжки са отнети при полицейски операции за една седмица в Сливенско

.........................................................
16.10.2018 / 14:13

От 05 до 14 септември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на национални кампании. Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2367 моторни превозни средства, и 2491 лица. Констатирани са 966 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 249 нарушения на скоростта.

Издадени са 595 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 126 фиша и са отнети 11 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 724 фиша. Актовете са 181.

Установени са 13 неправоспособни водачи. 6 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 1 е над 1,2 промила, за което е образувано бързо производство.

9 водачи са употребили наркотични вещества.

Отнети са 13 шофьорски книжки за употреба на алкохол и наркотични вещества, 5 за нередовна застраховка Гражданска отговорност . Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 29.

Прекратени са 18 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива употребили алкохол.

През седмицата са проведени 4 операции по метода широкообхватен контрол – три в град Сливен и една в Нова Загора.

 

В ОДМВР-Сливен се осъществява засилена патрулна дейност по установяване на водачи и лица употребил или разпространяващи наркотични вещества.

 

Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев