Община Сливен

Специализирана полицейска операция по опазване на обществения ред в Сливен. Съставени са протоколи, иззети са музикални уредби

.........................................................
16.10.2018 / 10:42

Специализирана операция на участък „Надежда“ при РУ-Сливен по опазване на обществения ред и спазване на Наредбата на община Сливен. За времето 12-13 октомври на територията на квартал „Надежда“ са проверени 168 лица и 126 превозни средства. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Посетени са 5 сигнала за силна музика. Съставени са 4 протокола за предупреждение по Закона за МВР и 8 акта по Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен. Съставени са 54 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Образувано е едно досъдебно производство за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство.

 

Иззети музикални уредби и задържани при операция на участъци „Петолъчка“ и „Запад“ към РУ-Сливен. На 13 и 14 октомври на територията на селата в община Сливен, обслужвана от участъците, е осъществена контролна и превантивна дейност за спазване безопасността на движение, осигуряване на обществения ред и недопускане извършване на престъпления. В хода на операцията са проверени 173 превозни средства и 221 лица. Констатирани са 66 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на община Сливен. Съставени са 36 акта и 30 фиша. В село Самуилово след отказ да спрат силната музика и неизпълнение на полицейско разпореждане са задържани трима мъже, а озвучителната уредба е иззета от служители на участък „Запад“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев