Община Сливен

Тежък шамар за БСП на частичните избори вчера! ДПС също губи

.........................................................
15.10.2018 / 15:39

Вече почти цял месец БСП бойкотира заседанията на парламента, твърдейки, че са отишли долу - при хората, за да чуят болките и страданията им и да ги събудят за революция. Червените депутати се надпреварват да се хвалят кой кое градче и селце е посетил, за да представи на народа новата „Визия за България”. Народът обаче явно не иска да чуе червените агитатори на Корнелия Нинова, нито се впечатлява от помпозната им визия, която всъщност е една замаскирана реживковизация,

в съответствие с плана на Решетников за изваждане на България от „провалените” евроатлантически структури. Няма нужда от специално социалогическо проучване, за да се убеди човек в тези констатации.

Красноречив факт за провалената политика на Корнелия Нинова не само в партийните редици, но и сред народните маси са проведените вчера частични избори. Те недвусмислено показват какви са електоралните нагласи на най-ниско ниво в държавата, независимо какви проценти надуват угодните социолози на отделните политически формации.

В неделя, 14 октомври, се проведоха 3 частични избора за кметове в селата Орлинци, Суходол и Столетово. Те са в три различни района на страната, но в два от тях ГЕРБ вече има свои кметове, а в третия – печели ВМРО, но подкрепени от ГЕРБ. Резултатите за БСП, която от година надува фамфарите, че идва на власт и е единствената алтернатива, са истинска катастрофа.

В село Орлинци, община Средец ГЕРБ печели кметския пост с 159 гласа срещу БСП – 33. Победата е съкрушителна, въпреки реалните амбиции на столетницата да се окичи с успеха. Частичните избори се оказаха тежък шамар и за ДПС, които също претендират за властта. В община Главиница, с. Суходол ГЕРБ отново печели кметския пост, макар и само с два гласа преднина пред човека на Сараите – 189 гласа. Близкият до Доган Рамадан Аталай лично отговарял за победата, но въпреки огромния пропаганден ресурс, етническата партия губи още един от бастионите си.

В село Столетово, община Карлово победител е претендент на ВМРО, но подкрепен от ГЕРБ, тоест успехът е споделен, но и заработен между партньори.

На фона на тези резултати ясно се набива фактът, че създаващата непрекъснато фалшиви скандали партия на Корнелия Нинова реално се е отдалечила твърде много от нагласите на хората. Резултатите от частичните избори са вот и за новата им визия, и за политиката им да са „сред хората”, а не в парламента. Народът ли не разбира политиките на станалата популярна като госпожа „Лъжа” или нейните червени адепти

говорят неразбираемо на българина, но резултатите от частичните избори са барометър, който поставя крещящи въпроси, на който ръководството на столетницата трябва да даде незабавно отговори.

Факт е обаче, че в низините на държавата ги няма и крилцата и перцата от старите десни партии, които днес са извън парламента. Сараите също не са в обичайно добра кондиция, а послушният им електорат вече отказва да гласува под команда и да бъде политически юмрук на щастливия собственик на ТЕЦ „Варна”.

В тези малки на пръв поглед селски избори се оглежда голямата политика, а избирателят за пореден път дава ясен знак, че пред популизма избира реалността.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев