Община Сливен

Барака и кочина изгоряха в двор на къща в Котел. Допуска се умишлен палеж

.........................................................
15.10.2018 / 09:34

Дървена барака и кочина, в която е нямало прасе лумнаха вчера преди обяд. В задният двор на котленци при все още установяващи се обстоятелства възниква пожар при, който са унищожени барака и кочина.

В бараката е имало доста автомобилни гуми, велосипед и циркуляр. На мястото на инцидента собственика на имота разказа:

„Недоумявам как това може само да се запали. В бараката няма прекаран ток, ние от три дни не сме идвали в къщата. Никой в съседство, не е палил огън, примерно да си вари буркани или нещо подобно. Десетки години е нямало никакви предпоставки за такава беля. За мен това е сторено умишлено, най-вероятно крадец е влязъл, фасът ли си е изтървал или умишлено е драснал клечката остава загадка”

Съседи са видели разрастващият се огън и са се обадили на телефон 112.

„Пламъците бяха много на високо, гореше и силно бучеше. Възмутена съм от голямото мотане и безсмислено разтакаване от страна на 112. Повече от 5 минути ни разпитваха с ненужни въпроси, все едно на матура се явяваме, а през това време огънят гори и пожарната се бави”.

Противопожарния екип е пристигнал на адреса за 2 минути и 30 секунди след получаване на сигнала от 112. Пожара е ликвидиран и не е допуснато разпространяването му в съседни имоти и сгради.

 

Източник: "Котел нюз"

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев