Община Сливен

Проведе се тържествено заседание на Общински съвет - Нова Загора

бхггг
14.10.2018 / 13:13

Тържественото заседание на Общински съвет, по случай празника на Нова Загора - 14 октомври, Петковден се проведе от 10.00 ч. в сградата на Общината. Гости на проявата бяха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и заместник-областният управител на област Сливен Камен Костов.

След отзвучаването на химна на Република България и химна на Европа, председателят на местните парламентаристи Георги Николов представи на вниманието на местните законодатели дневния ред, състоящ се от една – единствена точка – поднасяне на приветствия.

Г-н Николов пръв поздрави присъстващите с празника на града, като изказа благодарност на всички, допринесли за развитието на потенциала на родния ни край, неговото облагородяване и модернизиране.

След него, честта и удоволствието да поздрави присъстващите, жителите и гостите на Нова Загора имаше кметът Николай Грозев. „Уважаеми новозагорци, ако нещо трябва да съхраним в бъдещата история на града ни - това е вечно младия дух! Нашият град трябва да се отличава именно с това - със своята дързост в помисли и дела, в успехи и рискове. Защото дори и грешките на смелия, са част от неговата биография. Нека нашата покровителка Света Петка бди над нас!

Да ни вдъхва кураж и воля, да ни учи на любов и човечност, да подкрепя делата ни и ни прави по-добри. Духът и единството ще ни водят към по–добър живот – тук в нашата Нова Загора. Честит празник!“ – каза още в тържественото си слово г-н Грозев. Градоначалникът пожела на общинските съветници да продължат да работят единно и сплотено с мисъл за гражданите на Нова Загора, най-голямото богатство на родния ни край. С обич и умиление народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева се обърна към новозагорци с призива да пазят и съхраняват ревностно родното, да бъдат единни и настойчиви в умението да откриват истинските, стойностните неща и пазят добротата в сърцата си. Заместник-областният управител Камен Костов на свой ред поздрави присъстващите и прочете поздравителен адрес от областния управител на Сливен Чавдар Божурски.

Приветствия към жители и гости по случай Празника на Нова Загора отправиха представители на групите от политическите партии в Общински съвет, изказвайки благодарност на всички, които с активната си гражданска позиция, с натрупания опит, с мъдростта и дързостта на новаторския дух допринасят за издигане авторитета и утвърждават името на Нова Загора, като град с древно минало, богато историческо и културно наследство, гостоприемни и щедри хора, носещи в сърцето си любовта, свободолюбието и гордия дух на своите предци. Бяха обявени и прочетени получените поздравителни адреси от: президента на Република България Румен Радев, министър–председателя Бойко Борисов, кмета на община Ямбол Георги Славов, кмета на община Раднево Теньо Тенев, кмета на Твърдица Атанас Атанасов, Националното сдружение на общините в Република България, Областна дирекция на МВР - Сливен и др.

След многобройните пожелания за здраве, успехи, отговорност и мъдрост в мисълта и действията, благоденствие и вяра в доброто, заседанието беше закрито.

Още снимки от новината

нхххх

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев