Община Сливен

Състоя се традиционният прием на кмета на Нова Загора Николай Грозев по повод Петковден

------------------------------------
13.10.2018 / 20:00

Есента в новозагорско е ласкава и гостоприемна, като добра стопанка, шарена и приковаваща като платно на Майстора, защото тогава е и празникът на Нова Загора – 14 октомври - Петковден. В навечерието на Деня на нашия град, за поредна година, гости от близо и далеч уважиха приема на градоначалника Николай Грозев, за да го подкрепят в смелите му начинания за обновяване и модернизиране на родния край и да засвидетелстват почит към историята и традициите на новозагорска община, отстоявайки своята съпричастност към каузата да работят съвместно и в разбирателство за просперитета й.

Сред официалните лица бяха: народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, областният управител на област Сливен Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев, общински съветници, кметове на населени места, представители на обществени институции, бизнес, учебни заведения и др. Те бяха сърдечно посрещнати от домакина Николай Грозев и неговия екип в украсеното за едно елегантно парти фоайе на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870“.

И защото празникът на града е повод да се обърнем към миналото, отчитайки настоящето и давайки заявки за нови успехи в бъдеще, кметът, домакин на празничното събитие, се обърна към присъстващите:

“Нова Загора е малък град, но с големи мечти, млад дух, с много енергия и с много сила, които дължим на Вас - хората, защото я пазим и променяме заедно. Променяте я Вие, със знанията, с талантите, със стремежите, с неспирния критичен дух, с желанието да се докажете, да се справите по-добре. Защото Нова Загора предизвиква с възможностите, които и създава, и дава. Всеки оставя своя белег върху града, защото той е общност и няма нито пътища, нито домове без хора. В този ден искам да благодаря на усилията на всеки един от Вас - за усилието да пазим, за желанието да правим, за хъса да искаме. Благодаря Ви и за доверието, което се стараем да заслужаваме всеки ден, аз и моят екип.

Пожелавам Ви да сте здрави, да имате мъдростта да различавате правилното от неправилното. И силата да избирате доброто, както за големите решения, пред които сме изправени, така и във всекидневните ни малки избори, в отношението ни един към друг. Нека изберем да бъдем добри хора, защото това променя всичко. Честит празник!“.

Своите поздрави и благопожелания към присъстващите и всички новозагорци поднесе и кметът на община Сливен Стефан Радев. Той отправи своята благодарност към г-н Грозев за доброто сътрудничество и ползотворната помощ, която винаги е получавал от него лично и от Община Нова Загора като институция.

Традиционно на приема на кмета се връчва и стипендията на Ротари клуб Нова Загора на изявени ученици от средните училища.

Тази година паричната награда получиха момичетата от Клуб по борба „Загорец”. Д-р Миладин Йорданов – церемониал майстор на Ротари изтъкна, че въпреки трудния избор всяка година, категоричните успехи на младите новозагорски състезателки по борба през 2018 година са наклонили везните за техния избор.

В края на вечерта бяха изказани благодарности на всички спомогнали за организирането и провеждането на културните и спортни събития, заредили празничните дни на новозагорци с много настроение и радост. Вечерта продължи с красивите изпълнения на Трио „Арт” от гр. Велико Търново и оживени приятелски разговори.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев