Община Сливен

47 ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ ще участват в проект за повишаване на професионалните им умения в чужбина

.........................................................
08.10.2018 / 13:41

47 ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“ – Сливен, изучаващи специалност „Спорт“, професия „помощник-треньор“, участват в проект по Еразъм +, който цели повишаване на професионалните им знания и умения. Това съобщиха от учебното заведение.

Младежи и девойки от 9. до 12. клас посещават Полша, Германия и Чешката република за предвидени практики и работата в реална работна среда. Те им дават възможност да усъвършенстват компетенциите си и да превърнат спорта в своя професия.

Участниците в трите потока мобилности ще бъдат обучавани от учители по спорт и треньори с най-висока степен на квалификация в една от следните приемащи партньорски организации: Средно училище с интегрирани паралелки по спорт в Биалисток – Полша, Спортна гимназия в Йена – Германия и Спортен клуб по джудо „Баник“ в Острава – Чешка Република.

В продължение на две седмици през учебната 2018/2019 г., преминалите през селекция и предварителни обучителни дейности ученици усвояват теоретични знания и треньорски практики по борба, джудо, лека атлетика, спортна акробатика и футбол в два модула – за подрастващи до 15 години и за деца до 10 години, организират и провеждат приятелски контролни срещи по футбол и състезания по другите спортове, което ще им предостави възможността на получат допълнителна квалификация по професията „организатор на спортни прояви и събития“. В страните-домакини са предвидени часове по полски, немски и чешки език, по възможност и по английски език по професията, като в края на всяка от мобилностите българските участници ще положат изпити и ще получат сертификати за придобити езикови компетенции. Учителите по специални предмети и по спорт от Полша, Германия и Чехия ще споделят своя опит с българските си колеги, ще усвоят иновативни европейски практики, които да мотивират учениците за учене и спортуване, да предотвратят отпадането от училище и намаляването на младежката безработица.

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев