Община Сливен

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова предизвика международен отзвук

.........................................................
08.10.2018 / 09:27

BBC съобщава, че Маринова е третият известен журналист, убит в Европейския съюз през последната година. Цитиран е Харлем Дезир, представител на проекта "Срещу организираната престъпност и корупцията", в който Маринова е участвала. Той настоява за сериозно разследване на случая и наказание за извършителите.

За убийството съобщи и британският вестник "Гардиън".

На Националното съвещание на МВР днес министър- председателят Бойко Борисов обяви, че е "въпрос на време е да се разкрие убийството", тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти.

Трийсетгодишната жена е била директор в местна телевизия, където е водила и собствено предаване. Тялото й беше открито на брега на Дунава.

По случая няма заподозрени, полицията разследва всички версии. В Русе бяха изпратени водещите криминалисти да разследват случая, съобщи вътрешният министър Младен Маринов:

"Фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал, който колеги от Института по криминология да започнат работа по установяване на ДНК профил. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент. В близост до местопрестъплението има психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка и проверка на лицата, които са били настанени вътре - дали някой от тях се е отклонил."

 

Източник: "Агенция Сливен"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев