Община Сливен

ППМГ “Добри Чинтулов” спечели купата за скоростното изкачване на Хамам баир

------------------------------------
07.10.2018 / 10:39

Отборът на ППМГ “Добри Чинтулов” спечели седмото издание на Купа „Ротари клуб – Сливен” по скоростното изкачване на Хамам баир по маршрут, водещ към паметника в местността.

Първенците събраха актив от 31 точки, след като излъчиха индивидуални призьори в няколко от възрастовите групи. Това е пета Купа за представителите от гимназията. В предходни надпревари победители по веднъж бяха отборите ПГ по икономика и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

 

В проявата, която е под наслов “Напред и нагоре”, се включиха над 500 ученика от 5 до 11 клас от сливенските училища. Стартът на изкачването бе в началото на пътя, водещ до Хамам баир , а финалът пред паметника.

Трасето на състезанието претърпя промяна поради извършване на ремонтни дейности по стълбите, водещи до най-високата точка на местността.

Най-масови отново се оказаха малките възрастови групи. Оспорвана бе борбата за разпределението на медалите.

 

В групата на момичетата 5-7 клас първото място спечели Ребека Жекова от 11-то училище. Втора се класира Татяна Иванова от 12-то училище. Трета по стълбите към върха завърши Дима Пенева от 3-то училище .

При момчетата 5-7 клас победител стана Мартин Попов от Трето училище, следван от Георги Топалов от ХI –то училище. Бронз спечели Станислав Станков от Девето училище.

 

В групата на 8-9 клас победата в дамското направление бе за Симона Стоянова от ХI –то училище, пред Светослава Павлова от ХI –то училище и Татяна Начева от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов”.

При момчетата от същата възраст победата бе за Радомир Радев от ПГ по икономика. . Второ място зае Божидар Куртев от ПГЕЕ, а на трета позиция се класира Мартин Бонев от ППМГ .

 

В групата на девойките от 10-11 клас с първото място се поздрави Яна Гюзелева от ППГ по икономика , пред Деница Пенева от ППМГ и Патрисия Петрова ППМГ.

В мъжкото направление от същата възраст с най-добър резултат пред паметника на Хамам баир финишира Димитър Любенов от ПГ по строителство и геодезия, следван от Иван Христов от ПГ по механотехника и Диян Марков от ППМГ.

 

Всички те получиха медали и тениски, връчени от зам.-кмета на Община Сливен Румен Иванов и президента на Ротари клуб – Сливен Минчо Афузов, на закриването на проявата пред паметника на Хамам баир.

 

За трета година домакините проведоха томбола, която излъчи 15 печеливши участници.

Спортният сайт на Сливен „Sliven-sport.com” е медиен партньор на своеобразната традиционна спортна проява.

 

“Ротари клуб” и Община Сливен осигуриха безплатни напитки за участниците в проявата, футболни топки за отборите и рекламни сувенири за водачите на отборите по групи.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев