Община Сливен

Даниела Стоева от Сливен бе избрана за секретар на Съвета на децата към ДАЗД

МЙККК
02.10.2018 / 20:01

Даниела Стоева - Председател на Младежки общински съвет /МОС/ при Младежки дом и представител за област Сливен е новият секретар на Съвета на децата към ДАЗД. Тя беше единодушно избрана на второто заседание на съвета за тази година, провело се на 30.09 - 02.10 в гр. Пловдив.

 

Даниела е в средата на двугодишния си мандат и през този период представя мнението на децата от област Сливен в структурния диалог с местните, регионални и национални власти.

За Председател е избрана Ива Иванова- представител на област Монтана, а за заместник председател- Галина Вълчева от област Хасково.

Даниела е на този пост след дълга процедура от три комисии - на общинско, областно и национално ниво.

Съветът на децата работи за подобряване на детското участие в осъществяване на политики на национално ниво , овластяване на децата и инвестира в социалните им и граждански компетенции.

Даниела е още Председател на Клуб дебати "Туида" при Младежки дом, активен участник в лидерските академии на Националния младежки форум. Нейна заслуга на местно ниво е провеждането на множество открити уроци в сливенските училища, свързани с потребности и права на децата, благотворителни кампании, провеждането на Националното състезание по дебати "Туида Open", проект "EUфория" с младежките съвети на гр. Бургас и гр. Ст. Загора.

Даниела е пример за подражание най-вече поради упоритата и последователна работа с младежите, ориентирана към резултати и умението да ги мотивира, обединява и стимулира да работят с дух и сърце в името на граждански и благородни каузи. Честит успех, Дани!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев