Община Сливен

Заради Ванко 1 "Нова телевизия" ще промени критериите за участници във "ВИП Брадър"

------
26.09.2018 / 12:35

"Нова телевизия" ще промени критериите за избор на участници във "ВИП Брадър" след скандалното участие на осъден трафикант и сводник в настоящия сезон на предаването.

Това стана известно от изявление на шведския собственик на телевизията MTG пред в. "Гардиън".

Става въпрос за Иван Главчев, известен още като Ванко 1, който през 2003 година бе осъден за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие.

В изявление пред "Гардиън" шведският собственик на "Нова телевизия" - Modern Times Group (MTG), съобщи, че телевизията ще промени процеса на избор на участници в предаването.

"В светлината на получените оплаквания местният ни клон преразглежда критериите за избор на състезатели в подобни предавания, тъй като наказателна присъда за такива провинения е нещо изключително сериозно и компанията няма да включва хора с такива присъди в бъдещи предавания", казват от MTG.

В понеделник Главчев поиска да напусне предаването по здравословни причини, но самото му участие предизвика възмущение защо му се дава трибуна в предаване за знаменитости.

Присъствието му в предаването доведе до сигнали в Съвета за електронни медии (СЕМ), а от клуб "Не Си Сам(а)" публикуваха в сайта "Мама Нинджа" отворено писмо до "Нова броудкастинг груп" и СЕМ.

Престъпният статут на Иван Главчев да бъде изрично и широко огласен, а националният ефир да се явява неизменно пространство за критично разобличаване на насилниците, не тяхна високоплатена трибуна, поискаха авторите на писмото. "През последните няколко дни наблюдаваме как в праймтайм в национален ефир шоково е героизиран като VIP (много важна личност) доказан международен престъпник с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия, Испания", пише в текста.

Още във визитката си в предаването Главчев заяви: "Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота".

"Гардиън" припомня, че според докладите на Държавния департамент България е един от главните източници на трафика на хора в Европейския съюз, а съдебната ѝ система е критикувана, че наказва такива престъпления с условни присъди и не защитава достатъчно потенциалните жертви.

 

Източник: Дневник

Снимки: Стопкадър. cоm и Георги Кожухаров

Още снимки от новината

-----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев