Община Сливен

Състоя се 44-то редовно заседание на Общински съвет - Нова Загора

------------------------------------
20.09.2018 / 15:51

На 20 септември се състоя 44-то редовно заседание на Общински съвет–Нова Загора, което бе открито от председателя Георги Николов. В първоначалния дневен ред бяха предвидени 11 точки, към които бяха добавени още 4. Местните парламентаристи обсъдиха и приеха Предложение за одобряване на актуализирана бюджетна прогноза на Община Нова Загора за периода 2019-2021 г. на постъпленията от местни проходи и на разходите за местни дейности и бюджетна прогноза на МБАЛ „Св. Петка Българска” ЕООД, гр. Нова Загора. Гласувано бе Предложението за определяне метод, цена и условия за приватизация на МБАЛ „Св. Петка Българска” ЕООД, като бе избрана комисия за организиране и провеждане на конкурс на един етап. Одобрено бе Предложението за приемане мрежата на общински училища и детски градини за учебната 2018/2019 г. на територията на община Нова Загора.

Дебат предизвика предложението за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху язовири публична общинска собственост на държавата, във връзка с дадената възможност за общините в Закона за водите. Една част от включените в предложението язовири са потенциално опасни и са включени в задължително изискуемите от министерството, друга част са такива за задължителен ремонт, чиито разходи биха натоварили излишно бюджета на Общината. Останалите са язовири, които изискват поддръжка от Общинска администрация, а вече са загубили предназначението си или липсва потенциален интерес за наемането им. Въпреки ясно разписаното предложение и допълнителните разяснения, дадени от кмета Николай Грозев, съветникът от НФСБ Сашо Боев и съветниците от БСП, с изключение на Мария Иванова-Данева, не го подкрепиха. По този начин те възпрепятстваха предприемането на по-нататъшни действия от администрацията. Кметът Грозев благодари на всички съветници, подкрепили предложението, за проявеното разбиране и заяви: „Политиката си е политика, обаче интересите на гражданите на Нова Загора са над всичко. Когато става въпрос за такова сериозно предложение и решение, съветниците на БСП за пореден път, с едно изключение, да гласувате „против“ означава, че саботирате Общината и работите в ущърб на нашите съграждани.“

С оглед важността на решението за всички граждани на общината и осигуряването на безопасността им предложението ще бъде внесено за преразглеждане на извънредно заседание.

След изчерпване на дневния ред и предоставената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на ОбС - Нова Загора Георги Николов закри заседанието.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев