Община Сливен

Дават по 40 хил.лв премии на златните момичета за титлата на световното

------------------------------------
19.09.2018 / 16:30

Близо 180 000 лева премии ще бъдат раздадени на гимнастичките ни за успехите, които постигнаха на световното първенство в "Арена Армеец". Нашите момичета от ансамбъла спечелиха златен медал на пет обръча и бронзов в многобоя.

В отборното класиране при индивидуалните изпълнения Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн се окичиха със сребро отличие. В индивидуалния многобой Катрин Тасева се класира шеста. Всичко това носи парични стимули според инструкцията на министерството на спорта.

Резонно най-голямата премия ще бъде за постиженията на ансамбъла. Според таблицата на ведомството бронзът в многобоя ще донесе общо на Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Елена Бинева и Мадлен Радуканова 112 500 лева. Те ще получат още 40 500 за титлата на пет обръча, която е в олимпийски спорт, но в неолимпийска дисциплина.

Катрин Тасева ще получи премия от осем хиляди лева за шестото си място в многобоя. Заедно с Невяна Владинова и Боряна Калейн, трите ще бъдат стимулирани с 18 900 лева за среброто в отборното класиране, което е също неолимпийско състезание. Общата сума е 179 900 лева.

Отделно треньорките на гимнастичките също ще получат премии от държавата, които се изразяват в проценти от премиите на състезателките.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев