Община Сливен

Сливенският драматичен театър „Стефан Киров“ с почетен знак "Златен век"

.........................................................
19.09.2018 / 09:48

Драматичен театър „Стефан Киров“ беше отличен с почетен знак "Златен век" - печат на цар Симеон Велики и грамота за развитието на българската култура и по случай 100 годишния си юбилей. Те бяха връчени от министъра на културата Боил Банов на тържествена церемония в залата на театъра снощи. „Театърът е имал и добри, и лоши моменти. Един век български театър, особено този театър. Поздравления за всички, които са го градили през тези сто години и на добър час на хората, които ще продължават да го правят“, заяви министърът.

 

Със „Златен век“ - печат на цар Симеон Велики и грамота беше удостоен и дългогодишният директор на театъра Николай Недялков.

 

Сред официалните гости на събитието беше и кметът Стефан Радев, който изрази убеденост в силния сливенски дух и доброто бъдеще на театъра. ,,Дължим благодарност на всички тези хора, които през годините са се трудили и са оставили част от себе си тук на тази сцена. Сливенската публика със своята възторженост, критичност и взискателност е допринесла много за театъра и неговото израстване. Убеден съм, че ще имаме още много поводи за гордост, не само ние, но и децата ни”, посочи в словото си кметът.

 

С постановката ,,Търси се съпруг на Мария” на Борислав Чакринов театърът отбеляза своята 100 годишнина. Пълната зала аплодира бурно плеядата от известни артисти на сцената.

 

На церемонията присъстваха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и заместник – кметът Пепа Чиликова.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев