Община Сливен

ОД на МВР-Сливен ще се включи в операция EDWARD - Европейски ден без загинали на пътя

------------------------------------
18.09.2018 / 16:08

Операция EDWARD - Европейски ден без загинали на пътя, се провежда за трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. Целта на акцията е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на Европа.

На 19 септември ОДМВР-Сливен ще се включи в 24-часовия контрол по пътна безопасност с всички налични сили средства на сектор „Пътна полиция” и екипи на районните управление в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Ръководството на Областната дирекция е осигурило информационни материали, които ще бъдат раздавани на водачите. Предвидено е засилено полицейското присъствие по главните пътища и в малките населени места, предприети са необходимите мерки за ограничаване на пътните произшествия, като ще се следи за нарушения, имащи пряка връзка и са реална предпоставка за пътни инциденти. Ще се осъществява контрол по отношение на употребата на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими, предимство, изпреварване, използване на обезопасителните системи в автомобилите, застраховка Гражданска отговорност и други.

Проверките започват в 00,00 часа тази нощ и ще продължават 24 часа.

Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. Тази година еврейският ден без жертви на пътя ще протече под мотото на страната ни „Безопасни мобилни комбинации за живот”.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев