Община Сливен

Фиданка от хилядолетния сливенски бряст ще засадят в известен пловдивски парк

------------------------------------
18.09.2018 / 15:08

Фиданка, създадена от семена на хилядолетния сливенски бряст ще бъде засадена в градинката в парка „Майоров“ в Пловдив, съобщи юристката Магдалена Данчева. Така Пловдив, който стана европейска столица на културата догодина ще посрещне събитието с едно европейско дърво - Старият бряст на Сливе,н който спечели конкурса на Европейския съюз за най-обичана дърво от общността, казва Данчева.

 

Неуморната сливенска адвокатка отскоро работи в града на тепетата и вече развива активна дейност там със сдружението за обществено полезен труд „Бригада“. Градинката в парка бе облагородена, бе направена пешеходна алея с тротоарна настилка и градински бордюр, а. Данчева дори и постави 7 пейки „Моливи“.Ттова стана със съдействието на районното кметство и управителя на фондация „Стария бряст“ Стефан Стефанов неизменен партньор в последните инициативи на юристката. Лентата бе прерязана от кмета на района инженер Ральо Ралев, разаза Маги. „Сега подготвяме мястото за младия бряст. Той разбира се ще е в центъра на градинката“ допълни тя.

 

 

 

През последните десетина години Магдалена Данчева успява да преобрази отделни райони в Сливен със собствени средства и помощта на приятели и съмишленици от бизнеса. Тя превърна две кални междублокови пространства в квартал „Дружба“ в райски градини, с площадки, детски съоръжения и много цветя. Постави над 100 пейки покрай големите булеварди на града.

 

Последната и деятелност бе свързана с облагородяването на градинката пред природо-математическата гимназия където за първи път сложи от новите пейки „моливи“ с интересен дизайн и с преустройството на част от градинката до мола в града.

 

Източник: "Канал 6"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев