Община Сливен

Вижте кой ще сваля правителството с протестен митинг днес

------------------------------------
16.09.2018 / 10:45

Бунтарят Емил Русанов, който от години живее и работи в Лондон е вдъхновител и организатор на грандиозен протестен митинг пред Народното събрание в София. Той трябва да се проведе днес – 16 септември, от 12, а основната му цел е да бъде свалено правителството на Бойко Борисов и създаване да бъде създадено правителство на гражданите. За организатор на протеста е обявен от българска страна Росен Пламенов Миленов. Той е разпространил исканията на „народа” и стъпките за осъществяването им до президента, премиера, председателя на парламента.

Главният организатор Емил Русанов е издател на имигрантския сайт „Будилник” в Лондон, а през последните месеци упорито се опитва да организира протести на сънародници пред посолството ни в английската столица и пред дипломатическите мисии на България в други страни. Последният провал бе регистриран на 26 август. Пред посолството в Лондон се появиха само няколко ентусиасти, а организатора Русанов се оказа, че е заминал на круиз до Испания. Издателя на „Будилникъ” твърди, че днес пред парламента в столицата ще се изсипят и хиляди българи, пристигнали от чужбина специално за протеста.

 

В разпространените искания и стъпки за осъществяването им се казва: „Днес е време разделно! Ако оставим България да продължи по сегашния път, утре вече ще е късно, просто защото няма да останат хора в страната, а без тях няма икономика, няма възпроизводство, няма нация, няма държава. Ние сами допуснахме да стигнем дотук, водени от дребния балкански тарикатлък. Днес повече от всякога трябва да се обединим, за да не допуснем да бъде подменен отново дневния ред на държавата от силните на деня, тоест големите тарикати. Балонът е надут до пределна степен, а ние имаме историческа възможност да го спукаме!”

 

Исканията на недоволните включват създаване правителството на гражданите, което да работи 9 месеца, а през това време действащият сега парламент да приеме необходимите законодателни промени и реформи. Чак след това да се проведат избори за ново Народно събрание. Представен е и конкретна програма на новото правителство, промените са детайлизирани по седмици.

Бъдещото правителство си е поставило четери основни цели за посочения период:

„Да инициира реферндуми, с които да се прокарат необходимите законодателни промени, желани от гражданите и нежелани от политиците на статуквото, които са се „окопали“ във властта;

Да гарантира прозрачността и честността на изборите за референдумите и тези за ВНС, защото правителството в момента, а и което и да е друго, съставено от партиите в парламента, по очевадни за всички причини не може да направи това;

Да спре кражбите от бюджета през приходната и разходната част, възлизащи на над 500 млн. лв. месечно или 7 млрд. годишно;

Да окомплектова наличните материали в службите за сигурност и обществен ред, касаещи съпричастност към престъпна дейност на лицата, участвали в управлението на страната в периода 1989-2018 г., като разшири информацията и предприеме действия за запазване на доказателствата. Същата ще бъде подадена под формата на справка на Антикорупционната прокуратура, която да послужи като законен повод, съгласно Наказателния кодекс, за образуване на наказателни производства.

Състав на друго правителство, освен излъченото от нас, няма да приемем !!!”

 

Българи от Лондон коментират в социалните мрежи, че главният организатор Емил Русанов съвсем не е лицето на сънародниците ни в Англия. Напротив, опитва се да употреби хората за лични политически амбиции и цели. От около 200 хил. българи в английската столица напъните за протести на Русанов се подкрепят едва от около 30 човека. Сериозни са и съмненията, че е обвързан с политическите амбиции на Слави Трифонов и президента Румен Радев. Като задкулисен играч, финансиращ протеста се сочи банкера беглец Цветан Василев. В програмата на бъдещото правителство е отделена цяла част за изясняване фалита на КТБ и наказване на виновниците. Русанов отрича публично тези зависимости, обяснявайки, че служи единствено на народа. До сега бунтарят обаче не е изразявал позиция по изключително важни теми като разбиване на руските зависимости на България, бъдещето на корупционните енергийни руски проекти, преосмисляне на комунистическото минало, декомунизация и лустрация.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев