Община Сливен

Младежи от Сливен участваха в обмен "Europe in comic" по програма „Еразъм +" в Новара, Италия

-------
14.09.2018 / 13:30

Младежки обмен "Europe in comic" по програма „Еразъм +" се проведе в Новара, Италия между 2 и 10 септември. В обучението взеха участие осем младежи от Младежки общински съвет и клуб по дебати „Туида" при Младежки дом - Сливен с лидер – художникът Крикор Папазян.

Обменът включваше пъстра програма, чрез която учениците от четири страни бяха запознати с основите на „герила" маркетинг. Италианци, Испанци, Българи и Латвийци работиха заедно, за да промотират събитието Fummettopolis, чрез наученото. Преминаха през уъркшопи, в които ги запознаха с рисуването на комикси, как се създават историите, героите и различните случки.

Жоржина Иванова, участник от сливенската група сподели: "Научихме се как да работим в екип, как да свързваме идеите си и да ги изпълняваме. Разбрахме, че налудничави идеи няма – всичко, което си представим, може да се случи. Чрез уъркшопите, разбрахме че комиксите не са само за деца, те са начин за комуникация между хората от всяка възрастова група и социален статус. Там не се учихме само как да рисуваме, а как да придадем смисъл и послание на рисунките си, което е в същината на изкуството. "

 

Още снимки от новината

-----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев