Община Сливен

Кметът Стефан Радев се срещна с новия генерален консул на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов

.........................................................
13.09.2018 / 10:32

Новият генерален консул на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов беше посрещнат вчера от кмета на Сливен Стефан Радев.

Това е първо работно посещение на консула в Сливен. Кметът Стефан Радев запозна гостът с основните характеристики на Сливенския регион.

В рамките на срещата беше обсъдено общото сътрудничество в сферата на образованието, както и възможностите за партньорство в различни области.

От своя страна дипломатът благодари за сърдечното посрещане и изрази готовност за реализиране на бъдещи общи проекти.

Кметът покани новоназначения консул да бъде официален гост на традиционния Национален фестивал на руската песен и танц и му подари плакет на община Сливен.

Владимир Александрович Климанов има дипломатически ранг Извънреден и пълномощен Посланик 2-ри клас, присъден на 2 септември 2013 г. В системата на Министерство на външните работи от 1992 година. Има голям опит в централния апарат на министерството в чужбина. От 2008 до 2010 г. е началник отдел в 4-ти Европейски Департамент на Министерство на външните работи. От 2010 до 2014 г. е Генерален консул на Русия в Русе, България. От ноември 2014 г. е началник отдел в 4-ти Европейски Департамент на Министерство на външните работи.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев